Workshop

Citrix Cloud i Microsoft Azure

 Göteborg, Kungstorget 7 | 11 november 09:00 - 12:00
500 cloudblue
VÄLKOMMEN

Citrix Cloud i Microsoft Azure

Microsoft Azure och Citrix Cloud är en perfekt kombination för er digitala arbetsplats! Men innan ni kommer igång finns en mängd viktiga faktorer att tänka på för att skapa en framgångsrik virtuell arbetsupplevelse för era medarbetare. Under denna workshop kommer vi tillsammans med gäster från Microsoft och Citrix bjuda på en introduktion till Citrix Cloud i Microsoft Azure, handfasta tips, kundcase och några av våra viktigaste erfarenheter och lärdomar från att jobba med Citrix Cloud i Microsoft Azure.

Vi kommer bland annat gå igenom ämnen såsom; Microsofts svenska datacenter, nyheter i Citrix Cloud, Citrix Monitor, skalning och backup/restore samt hur man väljer maskinstorlekar i Azure. Vi kommer även gå igenom hur vi på Xenit har förenklat vår tjänst Xenit Virtual Workspace med hjälp av automatisering och kod.
 
Eventet riktar sig till dig som har viss förkunskap och intresse för virtuella skrivbord baserade på Microsoft- eller Citrix-teknologier. Vi inleder med en god frukost och avslutar med lunch. Eventet är kostnadsfritt och det är begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Agenda 


09:00 – 09:30 – En hybrid arbetsplats med Microsofts Moln i Sverige.
Talare: Roger Morell, Datacenter Sweden Lead, Microsoft

09:30 – 10:00 – Föreläsning från Citrix
Talare: Peter Söderholm, Director, Sales Engineering, Nordics, Citrix

10:00 – 11:30 – Citrix Cloud i Microsoft Azure
Talare: Jonas Agblad och Hanessa Milaszewski, Xenit

11:30 – 12:00 – Q&A 

12:00 Lunch

Om talarna


Roger Morell, Datacenter Sweden Lead, Microsoft
Förutom rollen som partner-lead är Roger molnlösningsarkitekt (Sr. CSA) för Azure Infra och Hybrid. Han har varit 10 år hos Microsoft, i olika roller. Under den tiden har han själv gjort ”moln-resan”, dvs. gått från ett fokus på lösningar i kundernas egna datacenter, till nu, där Microsofts Moln är en naturlig del av många kunders verksamhet.

Peter Söderholm, Director, Sales Engineering, Nordics, Citrix
Peter har lång erfarenhet av att skapa moderna arbetsplatser för några av de största företagen i Sverige och Norden. Han har varit hos Citrix i över 23 år och har i sin nuvarande roll ansvar för alla Sales Engineering team i Norden.

Hanessa Milaszewski, Engineer, Xenit
Hanessa är Engineer på Xenit och har specialiserat sig på skrivbordsvirtualisering baserat på teknologier från Microsoft och Citrix. Som föredragshållare har hon fått mycket positiv feedback som både pedagogisk och tekniskt kunnig.

Jonas Agblad, Specialist Engineer, Xenit
Jonas är Specialist Engineer på Xenit och har lång erfarenhet av både Microsoft och Citrix produkter, han arbetar idag med skrivbordsvirtualisering baserat på Citrix technologi och arbetar aktivt med automation kopplat till dessa teknologier. Jonas brinner för att genom teknik, förädla användarnas arbetsplats för att ge dem en större frihet.
ANMÄLAN

BOKA IN

2021-11-11 09:00 - 12:00

484 Calendarplus
icons location
PLATS
Xenit AB, Kungstorget 7 Göteborg
010 707 35 00
event@xenit.se
Om Xenit

Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud och digital transformation. Våra engagerade specialister inspirerar, utmanar och vägleder företag och organisationer till molnet – alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus.

Xenit har ledande kompetens inom virtuella skrivbord och är premium service provider med Citrix och guldpartner till Microsoft inom åtta områden. Sedan september 2021 är Xenit även Microsoft Advanced Specialization Partner inom Azure Virtual Desktop.

Xenit erbjuder allt från Azure Virtual Desktop startpaket för de som vill utvärdera virtuella skrivbord för första gången till Xenit Virtual Workspace. En paketerad tjänst med drift och förvaltning till en fast månadskostnad speciellt anpassat för de som redan använder Microsoft- eller Citrix-teknologier för virtuella skrivbord.

The registration has been closed since 09/11/2021 23:59.